‘Mijn leugendetector’

Een paard is een vluchtdier, een kuddedier en planteneter. Wanneer er gevaar dreigt dan gaat de voorkeur naar vluchten. Vechten komt pas als vluchten niet meer kan. Een paard heeft een persoonlijke cirkel van zo’n 100m. Bij ons is dit 1 a 2m. Bovendien heeft een paard een sterk ontwikkelde zicht en reukvermogen. Constant scant het paard of de omgeving veilig is. Wanneer het stresshormoon bij mensen wordt geactiveerd, dan gaat de hartslag, ademhaling en bloeddruk omhoog. Ons lichaam vloeit stress af middels beweging Een paard kan dit op grote afstand opmerken. Het paard voelt iemands hartslag via de lies, wanneer de persoon zonder zadel op het paard zit. Emoties zijn niet te sturen. Gedachten wel. Het paard spiegelt de emoties van de persoon. Dat is mijn instrument als therapeut om onbewuste emoties zichtbaar te maken. Doordat een paard niet veroordeelt, voelt een persoon zich sneller veilig. Wanneer een paard totale ontspanning laat zien, dan weet ik dat de behandeling geslaagd is. Geweldig om met deze dieren te mogen werken!

paard vlucht


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s