Angst voor black-out tijdens musical groep 8

Hij stond vooraan, hij stond het hardst te swingen van allemaal. Bij de teksten nog wat nerveus, maar hij deed het echt super goed. Een positieve ervaring voor hem! berichtje van moeder vanmorgen

Angst voor een black-out bij de musical uitvoering past dat ook ergens in het plaatje van trauma’s waar jij iets mee kan? Dit was de vraag van een bezorgde moeder die haar zoon zag worstelen. Zo waren boekbesprekingen, spreekbeurten, eigenlijk alles voor de klas al bijna onmogelijk voor hem geworden. Twee weken na de vraag zou de musical al zijn. We besloten voor de eerste sessie te gaan en te kijken wat dit zou gaan doen.

Samen opzoek naar het moment waar de angst ooit begonnen was en naar de naarste herinnering.  Paardencoaching, tijdlijn, delenwerk en emdr in combinatie heeft goed gewerkt. Heel snel liet deze jongen al ander gedrag zien in de klas en vooral tijdens het oefenen van de musical. Hij stond ineens hard te zingen en vooraan. De kinderen hadden dit  niet verwacht, de meester was verbaasd en stuurde zelfs een WhatsApp bericht naar moeder :).

Helaas zijn er heel veel kinderen met faalangst of andere belemmeringen zo ook in verbinding met school. Het is zo fijn dat deze jongen gisteravond toch heeft kunnen genieten van zijn musical in groep 8, al leek dit twee weken geleden nog onmogelijk!

Marjolein van Boheemen

WE ARE STRONGER TOGETHER

faalangst-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s