EMDR sessie onder een sterrenhemel

Bijzondere avond! EMDR sessie onder een sterrenhemel.
Klinkt misschien romantisch, maar dat was het helaas niet. Een oude herinnering dat nog steeds zoveel onrust geeft. Dag en nacht is de persoon die bij me was aan het scannen op gevaar.
De herinnering wordt opgehaald uit het langetermijngeheugen en in het kortetermijngeheugen geplaatst. Ik vraag dan om goed terug te denken aan de situatie met daarbij alle gevoelens, gedachten en lichamelijke sensaties. Dit gaat samen met afleiding en stimulatie. De ogen van de persoon volgen mijn hand van links naar rechts. Het afleiden kan ook met geluid (tik, tik, tik enz) of door afwisselende aanraking op het lichaam (knieën, voeten, schouders, hand). Tussendoor zijn er pauze momenten. Ik vraag dan bijvoorbeeld wat iemand denkt/voelt of wat er is veranderd. Met het antwoord werken we dan weer verder. De paarden zijn er natuurlijk ook nog. Wat hun inbreng wordt dat is altijd een vraag, maar dat ze van toegevoegde waarde zijn, staat voor mij vast. Aan het einde van de sessie sluit ik altijd af met positieve emdr. Zo wordt de persoon gesterkt in zijn/haar verwerkingsproces. Op weg naar leven ipv overleven ❤


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s